شيشه هاي رنگي چه كاربردي دارند؟

۱۹۰ بازديد

رنگ : بارزترين ويژگي شيشه:
رنگ بارزترين ويژگي شيشه مي باشد. اين ويژگي شيشه همچنين مي تواند جالب ترين و زيباترين ويژگي شيشه نيز باشد. رنگ گاهي به عنوان كاربري شيشه و گاهي به عنوان درجه مطلوبيت شيشه تعريف مي شود. 

در اين مقاله به بررسي تاريخچه، شيوه توليد، مواد مورد استفاده در توليد و موارد استفاده شيشه رنگي پرداخته مي شود.
عكس

دستورالعمل توليد شيشه رنگي:
اولين كساني كه در توليد شيشه دست داشتند، كنترلي بر رنگ آن نداشتند. سپس، بر حسب اتفاق و تجربه، توليد كنندگان شيشه دريافتند كه با افزودن مواد خاصي بر شيشه مذاب، مي توان طيفي از رنگ ها را در محصول نهايي به وجود آورد. همچنين كشف كردند كه با افزودن برخي مواد خاص ديگر بر ماده مذاب شيشه، مي توان رنگ را از محصول نهايي حذف كرد.

دوام رنگ شيشه رنگي:
بعد از آن، مشكل ديگري به وجود آمد. اغلب شيشه هاي رنگي مدت زيادي را در مقابل اشعه هاي خورشيد مقاومت نمي كردند و در نتيجه زيبايي شيشه رنگي از بين مي رفت. برخي از رنگ ها طي گذشت زمان تيره مي شدند و يا تغيير مي كردند و برخي به كل محو مي شدند.
قرمز، مهمترين رنگ مورد استفاده در شيشه هاي رنگي، از جمله رنگ هايي بود كه به سرعت از بين مي رفت. صنعتگران در كشورهاي مختلف سعي كردند شيشه قرمز رنگي بسازند كه طي سالياني كه در معرض تابش مستقيم نور خورشيد قرار مي گيرد، رنگ خود را حفظ كند. به صورت اتفاقي، با افزودن مقدار كمي طلا به شيشه، رنگ قرمز پايداري ايجاد شد. اين عمل باعث بالا رفتن قيمت شيشه قرمز رنگ شد اما بالاخره شيشه رنگي قرمز مقاوم ساخته شد. حتي امروزه شيشه هاي قرمز رنگ گران تر از ساير انواع شيشه هاي رنگي مي باشند.

كاربرد شيشه رنگي:
استفاده از شيشه‌هاي رنگي در طراحي اين اجازه را مي‌دهند كه با استفاده از نورهاي طبيعي و مصنوعي، بتوانيم در بازه‌هاي مختلف زماني رنگ‌هاي متفاوتي در محيط داشته باشيم. شيشه‌هاي رنگي در معماري ايراني جايگاه قابل ملاحظه‌اي داشته‌اند و علاوه در بناهاي مشهور در ساير ساختمانها نيز استفاده مي‌شده‌اند. اما متأسفانه در معماري امروزي، شيشه‌هاي رنگي تقريباً بدون استفاده مانده‌اند و در كمتر پروژه‌اي از آنها استفاده مي‌شود. اين در حالي ست كه استفاده از شيشه‌هاي رنگي علاوه بر زيبايي، اثرات روانشناختي قابل ملاحظه‌اي هم دارند. در اين زمينه مي‌توان يكي از شاه نشين‌هاي خانه طباطبايي‌ها در كاشان را مثال زد كه استفاده از شيشه‌هاي رنگي در پنجره باعث شده است كه در بازه‌هاي متفاوت و با تغيير زاويه خورشيد يكي از رنگ‌هاي پنجره، رنگ غالب اتاق باشد. به عنوان مثال در هنگام ظهر رنگ غالب قرمز است كه سبب افزايش اشتها مي‌شود. در بعد از ظهر رنگ بنفش غالب مي‌شود كه سبب فراري دادن حشرات از اتاق مي‌شود (به علت اينكه حشرات چشم مركب دارند) و بدين ترتيب حشرات مانع استراحت بعد از ظهر ساكنين نمي‌شدند. از ديگر نتايج مثبت شيشه‌هاي رنگي مي‌توان به ايجاد احساس آرامش و رفع تنش‌هاي محيطي اشاره كرد. امروزه با پيشرفت تكنولوژي علاوه بر طرح‌هاي سنتي، مي‌توان به شكلهاي ديگري نيز از شيشه‌هاي رنگي استفاده كرد.
منبع: شيشه رنگي

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.